Neljäs Potter-kirja on jo huomattavasti paksumpi romaani. Kirjan pääjuoni liittyy kansainväliseen velhokilpailuun, johon Harry joutuu mukaan tahtomattaan. Kilpailu järjestetään kouluvuoden aikana Hogwartsissa, joten tapahtumapaikka ei muutu. Osallistujina on paikallisten oppilaiden lisäksi huvittaviksi kirjoitettuja ranskalaisia ja itäeurooppalaisia velhokoululaisia.

Goblet of Fire on paljon edeltäjiään synkempi tarina. Suuri taustajuoni - taistelu pahaa Voldemortia vastaan - saa enemmän huomiota. Tragedioiltakaan ei vältytä. Loppu ei tällä kertaa ole onnellinen. Vaikka ihmeellinen poikavelho lähipiireineen taas pelastuukin, ei kaikille käy hyvin.

Viihdyin kirjan parissa varsin hyvin, mutta ärsyynnyin juonen epäloogisuuksista sekä jatkuvasta, toistuvasta teemasta, josta neljännessä kirjassakaan ei päästy eroon: Harrylla on vaikeuksia päästä takaisin Hogwartsiin -> vaikeudet voitetaan -> kaikki suhtautuvat Harryyn epäluuloisesti, paitsi Hermione ja Ron -> Harry pelastaa koulun -> kaikki ymmärtävät, että Harry olikin oikeassa, ja taas voidaan olla kavereita. Voldemort-juonen läsnäolo onneksi pelasti paljon.